Štapići
Korak 1:
U loncu zakuhajte vodu i sol pa dodajte palentu. Dok je kuhate dobro miješajte da ne nastanu grudice. Kada dobijete gustu smjesu maknite je s vatre i umiješajte cheddar i feta sir te sve začine.
Korak 2:
Kuhanu palentu prebacite u mali pravokutni kalup obložen papirom za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi. Ohlađenu palentu narežite na štapiće.
Korak 3:
Štapiće posložite na lim za pečenje, poškropite maslinovim uljem i posipajte cvijetom soli. Zapecite ih u pećnici zagrijanoj na 200°C , oko deset minuta da postanu hrskavi. Odmah ih poslužite uz tzatziki umak.
Tzatziki
Korak 1:
Grčki jogurt stavite u zdjelu za miješanje. Krastavac ogulite, prepolovite ga i odstranite mu koštice pa ga sitno naribajte.
Korak 2:
Naribani krastavac rukama dobro ocijedite kako bi se riješili viška tekućine. Dodajte krastavce jogurtu i dobro promiješajte.
Korak 3:
Dodajte i naribani češnjak, maslinovo ulje, kopar, limunov sok i sol. Sve još jednom promiješajte i poslužite uz hrskave štapiće od palente.