Krekeri s kukuruznim brašnom i sjemenkama

90 minuta
6 osoba
Lako

S dolaskom hladnih i kišnih jesenskih dana, sve više vremena provodit ćemo kod kuće. Koliko god volimo boravak na zraku i u prirodi, isto toliko volimo i biti doma. Lijepo je smjestiti se na kauč, ušuškati pod toplom dekom, odabrati omiljenu seriju ili film i grickati. I onda još, još i još grickati. 😉 A još kad znamo da zdravo grickamo, grickat ćemo još više! Uživajte u receptu za hrskave krekere koje je za vas pripremio Hungry Mile.

Sastojci

  • 400 g bijelog kukuruznog brašna
  • 15 g soli
  • 85 g sjemenki buče
  • 85 g sjemenki suncokreta
  • 65 g lana
  • 65 g sezama
  • 600 ml vruće vode
  • za posipanje: krupna sol, sjemenke po izboru

Korak 1.

U veću zdjelu dodajte sve suhe sastojke i dobro promiješajte. Prelijte vrućom vodom i kuhačom dobro izmiješajte kako bi se svi sastojci dobro povezali.

Korak 2.

Ostavite minimalno 15 minuta sa strane – da se smjesa ohladi i sjemenke nabubre. U međuvremenu upalite pećnicu na 200°C i ostavite da se grije (koristite opciju oba grijača i ventilacija).

Korak 3.

Smjesu podijelite na dva dijela i ravnomjerno svaki dio tanko razvaljajte između dva papira za pečenje, ne deblje od 5 mm.

Korak 4.

Razvaljanu smjesu premjestite u posudu za pečenje, skinite gornji papir i posipajte  krupnom solju i sjemenkama. Po želji razrežite na željene oblike ili ispecite kao cjelinu pa pečenu lomite.

Korak 5.

Pecite dok ne postane hrskavo; oko 25 – 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200°C;  (nakon 20 minuta provjerite stanje i pazite da ne izgori).

Ponovite postupak s preostalom smjesom.

Napomena: smjesu podijelite na dva dijela ako koristite posudu za pečenje od pećnice, cca. 45 x 35 cm, dok za manje veličine posuda povećajte broj dijeljenja smjese i prilagodite vrijeme pečenja.

 

Kukuruzni krekeri sa sjemenkama