Korak 1:
Sjemenke lana samljeti u električnoj sjeckalici ili mlincu te ih natopiti u 1/3 mlijeka. Ovim natapanjem ćemo ih učiniti lakše probavljivim. Ostaviti ih tako 30-60 minuta.
Korak 2:
U veću posudu dodati kukuruzno brašno, kvasac i sol. Lagano pomiješati te dodati dalje lanene sjemenke, med, sjeckane sjemenke buče te ostatak mlijeka. Sve sjediniti u pomalo tekuću smjesu. Iako je kukuruzno brašno bez glutena, dodajemo kvasac kako bi on barem malo ovaj kruh učinio prozračnijim.
Korak 3:
Kalup za pečenje lagano namastiti maslacem ili uljem te sipati smjesu za kruh. Rasporediti smjesu ravnomjerno po cijelom kalupu te prekriti krpom i ostaviti na toplom barem 60 minuta.
Korak 4:
Pećnicu zagrijati na 200°C te u njoj peći kruh 30-35 minuta.
Korak 5:
Izvaditi kruh iz pećnice koji je poprimio zlatno-žutu boju, te ga ostaviti u kalupu 30ak minuta da se malo prohladi. Zatim ga izvaditi iz kalupa i ostaviti pokrivenog krpom da se ohladi do kraja. Kruh od zlatnog kukuruznog brašna s bučinim sjemenkama čuvati u zamotan u kuhinjsku krpu do 3 dana.
Dobar tek!