Korak 1.
U dublju zdjelu dodajte sve suhe sastojke i dobro promiješajte. Napravite udubinu u sredini i dodajte maslac narezan na manje kockice. Prstima utrljajte maslac u mješavinu suhih sastojaka, budite brzi i pokušajte što prije dobiti pjeskastu smjesu. Svemu dodajte žumanjak i kompaktno umijesite. (Po potrebi dodajte još malo brašna.)
Korak 2.
Tijesto podijelite na dva dijela, spljoštite u disk i prozirnom folijom dobro zamotajte. Ostavite na hlađenje između pola i 1 sat.
Korak 3.
Pećnicu zagrijte na 200°C, izvadite prvi disk iz frižidera pa ga na pobrašnjenoj površini razvaljajte na debljinu između 5 mm i 7 mm.
Korak 4.
Kalupom izrezujte oblike i slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 7 – 8 minuta, a nakon vađanje iz pećnice keksiće ne dirajte – pustite da se ohlade i polako stvrdnu.
Korak 5.
Postupak ponavljajte sve dok imate tijesta.
Korak 6.
Glazuru napravite od bjelanjka, šećera u prahu i limunovog soka.
Korak 7.
Hladne keksiće ukrasite s glazurom.