Korak 1:
Krumpir oguliti i narezati na sitne kockice.
Korak 2:
U većoj posudi razmutiti jaje i mlijeko, dodati vodu, maslinovo ulje, sol i krumpir te sve dobro izmiješati. Postepeno dodati kukuruzno brašno u koje ste prethodno umiješali prašak za pecivo i sve dobro izmiješati.
Korak 3:
Smjesu prebacite u nauljeni pleh za pečenje i stavite peći 15 minuta u zagrijanu pećnicu na otprilike 200°C.
Korak 4:
U međuvremenu pripremite preljev. U jednoj posudi izmiješajte jedno jaje i vrhnje za kuhanje, dodajte sol i maslinovo ulje te nakon 15 minuta izvadite olivaču i prelijte je s pripremljenim preljevom. Vratite nazad peći još 15ak minuta dok ne dobije lijepu zlatno-žutu boju.
Olivaču s kukuruznim brašnom i krumpirom poslužite toplu uz čašu jogurta ili domaćeg kefira.