Palenta pomfrit

30 minuta
4 osobe
Lako

Donosimo još jedan prilog koji će postati zvijezda tanjura, a idealan je i kao grickalica za druženja s prijateljima ili uz filmske večeri! Palenta pomfrit specijalitet je kojeg je pripremio Mile Butoraca u nastavku pronađite i njegov recept.

Sastojci

Korak 1:

U lonac ulijte tri šalice vode i pričekajte da voda zavrije. Kipuću vodu posolite (oko jedna žličica soli) i neprestano miješajući dodajte palentu. Kuhajte oko pet minuta uz često miješanje.

Korak 2:

Ugasite vatru pa dodajte začinske trave, papra po želji, dvije žlice maslaca i sir. Sve dobro promiješajte, poklopite i ostavite 10 minuta.

Korak 3:

Tako pripremljenu paletu prebacite u kalup ili manju tepsiju i ostavite da se u potpunosti stisne i ohladi.

Korak 4:

Ohlađenu palentu izrežite na prutiće i pržite u dubokom ulju. Tijekom prženja, prutiće okrenite kako bi pozlatili sa svih strana.

Korak 5:

Prepržene prutiće vadite na papirnate ubruse da upiju višak masnoće.
Poslužite mlako ili kao prilog ili kao grickalicu uz neki fini umak sa strane.

Kako je Mile došao do ove ideje detaljnije pročitajte na njegovom blogu: LINK