Pečena tikva s palentom i pesto Genovese umakom

90 minuta
4 osobe
Srednja

Prije božićnih recepata, uživajmo još malo u plodovima jeseni. Donosimo vam pravi jesenski recept u kojem smo uspješno spojili slatki okus hokaido tikve, kremastu bijelu palentu i mirisne arome pesto umaka. Ovo ukusno jelo priremila je naša Tina Gazin.

Sastojci

  • 1 Hokaido tikva
  • 150 g Izidor bijele palente
  • 700 ml vode
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • vezica svježeg bosiljka
  • režanj češnjaka
  • 20 g pinjola
  • 30 g sira Grana padano

Korak 1.

Hokaido tikvu oprati, oguliti i narezati na kriške 2 cm debljine. Kriške je potrebno posoliti i nauljiti maslinovim uljem.

Posložite ih u posudu ze pečenje i pecite na 200 stupnjeva dok ne porumene i omekšaju.

 

Korak 2.

Dok se tikva peče, pripremite umak. Za pesto Genovese potrebno je kratko tostirati pinjole na tavi. U blender ubacite tri žlice maslinova ulja, svežanj svježeg bosiljka, sol, papar, sir Grana Padano, režanj češnjaka i sve dobro miksajte dok ne dobijete gusti umak.

 

Korak 3.

U međuvremenu skuhajte palentu. U posudi zavrijte vodu koju ste posolili. Nakon što voda zavrije, polako dodajte palentu uz stalno miješanje. Palenta će biti gotova za dvije do tri minute.

Korak 4.

Na tanjur stavite palentu, na nju posipajte pesto Genovese umak te na to postavite kriške pečene tikve. Dobar tek!